WENSKAARTEN

Wenskaarten. Je hebt ze in alle soorten en maten. Van ansichtkaarten tot luxe dubbele kaarten. Voor iedere gelegenheid is er wel een kaart. 

In principe is het natuurlijk gewoon een stuk papier. Niets bijzonders toch? Vaak wordt er ook gesproken over dat kaarten niet meer van deze tijd zijn. Maar juist omdat ze niet perse van deze tijd zijn, is het extra fijn en bijzonder een kaart te versturen en ontvangen. Ken je het nog dat je vroeger kaarten kreeg met je verjaardag en dat het zo’n stapel was dat je niet meer wist van wie je allemaal wel niet een kaart had ontvangen. Nu krijg je felicitaties via de app, via social media of belt er misschien nog iemand. Maar echt stapels kaarten die op de mat vallen zijn het niet meer. Daarom is het toch extra leuk en bijzonder om een kaart te ontvangen als je jarig bent? En het versturen van een kaart is net zo leuk als het ontvangen, net als met complimenten! En als je meerdere wenskaarten in huis hebt, ben je eerder geneigd een kaart te sturen. 

Je kunt zelfs de postzegels bijbestellen, zodat je die ook vast op voorraad hebt. 

GEBEURTENISSEN

 

Ook bij andere gebeurtenissen is het fijn om een wenskaart te versturen en te ontvangen. Om te laten weten dat je aan iemand denkt, als er iemand helaas is overleden, als iemand ziek is, of als iemand even niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Een kleine moeite met een groot gebaar. 

Er zijn veel verschillende soorten wenskaarten en ook bij MERQ is dit het geval. Jullie hadden het misschien al een beetje geMERQt, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat zeker uit naar de goudfolie kaarten. Ik vind dat de goudfolie een extra chique uitstraling geeft. Goudfolie kaarten laat ik vaak drukken in combinatie met een wat meer een structuur papier, zodat het folie er extra uitspringt en de kaart voor de rest fijn aanvoelt en rustig overkomt. 

Ook vind ik persoonlijk parelmoer papier erg mooi. Als de kaarten met parelmoer in het licht worden gehouden, zie je een lichte sprankeling op de kaart, waardoor dit ook weer een extra mooie uitstraling geeft aan een kaart. 

VERSCHILLENDE SOORTEN EN MATEN

 

Verschillende formaten en prijsklassen zijn er in het assortiment van MERQ opgenomen, zodat er voor iedere portemonnee en wensenlijstje wat wils is. Zo scoor je al 10 ansichtkaarten op prachtig parelmoer papier voor maar 10 euro. De ansichtkaarten met goudfolie zijn 2,25 per stuk en 10 voor 19,95 en de dubbele kaarten met goudfolie én gouden envelop zijn 3,25 per stuk en 10 voor 29,95. Sinds kort kun je zelf de setjes bij elkaar zoeken, zodat je de kaarten naar jouw wens en smaak kunt uitzoeken. 

GROEIKAARTEN

 

Ook zijn er groeikaarten in het assortiment opgenomen. Groeikaarten? Groeien deze dan? Ja! De naam zegt het al! Deze kaarten verstuur je en kun je vervolgens planten, zo’n 2 a 3 cm onder de grond en dan komen er prachtige veldbloemen uit. 

BLOEMENKAARTJES

 

Ook zijn er bloemenkaartjes. Deze worden nog wel eens verward met de groeikaarten, maar de bloemenkaartjes zijn klein van stuk en leuk om aan een bosje bloemen of cadeautje bij te voegen. Ze passen bij ieder cadeautje, omdat ze klein van formaat zijn, namelijk 5,5 x 8 cm. Even groot als een standaard visitekaartje. 

SUGGESTIES?

 

Ik ben altijd op zoek naar meer en anders en naar wat jij als klant zou kopen in mijn shop. Heb je ideeën of een kaart die nog mist in het assortiment? Laat het vooral weten, dan bundel ik de ideeën en ga ik daarmee aan de slag!